حد اعلاي خلاقيت و طراحي
ايده طرح مفهومي اين نوتبوك توسط يك طراح صنعتي برجسته هندي به نام پراشانت چاندرا (Prashant chandra) از شركت طراحي يانكو (Yanko) ارائه و در مسابقه طراحي فوجيتسو بين 3000 طرح از 99 كشور برنده جايزه اول اين رقابت شد. طراح لايف بوك 2013 فوجيتسو معتقد است هدف اصلي از ساخت اين محصول اجتناب از تكرار دادهها و سختافزار داخل وسيلههاي رايانهاي گوناگون است. بنابراين در چنين گجت يكپارچهاي كه همگرايي بين تمام اجزاي آن برقرار است، هنگامي كه همه قطعات تشكيلدهندهاش به هم متصل است، پردازنده(CPU) و فضاي ذخيره داده (storage) در بين آنها به اشتراك گذاشته ميشود و همه اين قطعات كه هر يك براي خود گجت مستقلي به شمار ميرود، از اين منابع پردازشي و ذخيره داده بهره ميبرد.اين نوتبوك نميتواند بدون اتصال بخش تبلت كه خود رايانه لوحهاي تمام عيار صفحه لمسي است، فعال شود؛ چرا كه تبلت با اتصال به لپتاپ از طريق يك اتصال 16 پين به يك صفحه كليد مجازي صفحه لمسي (touch-screen virtual keyboard) اندازه كامل QWERTY براي تايپكردن آسان براي سيستم تبديل ميشود. هنگام استفاده به عنوان لپتاپ بخشهاي دوربين و تلفن همراه هوشمند نيز از طريق پايانههاي گسترش خاص خود (dock) به منظور تكميل و تغذيه نوتبوك با پردازنده و فضاي ذخيره دادهشان به بدنه لپتاپ اتصال مييابد.در قدم بعدي، به دوربين عكاسي ميرسيم كه پس از اتصال به عنوان دوربين پشتي سيستم عمل ميكند و در آخر سمت چپ لپتاپ شكاف پايانه (slot) جهت اتصال تلفن همراه هوشمند وجود دارد. با قرار دادن تلفنهمراه خود در اين اسلات، شما براحتي ميتوانيد محتواي رسانهاي موجود در موبايل خود را بدون اتصل كابل با لپتاپ خود همگام سازي (sync) كنيد. روشن است كه چهارمين وسيله در اينجا خود بدنه لپتاپ است. در اين سيستم هنگامي كه گجتهاي تشكيلدهنده لپتاپ در جاي خود قرار ميگيرد، با تشكيل نوعي پيوند نيروي پردازشي را بين خودشان به اشتراك گذاشته و هر وقت هم كه بخواهيم آنها را از يكديگر جدا كرده و هر يك با اتكا بر پردازنده مستقل خودبه عنوان گجت مستقلي به انجام وظيفه ميپردازد.
مزايا
1ـ همگامسازي و پشتيبانگيري خودكار داده
مهمترين مزيت تدارك و گردآوري اين وسيلهها كنار هم، همگامسازي (سينك) و به اشتراكگذاري خودكار دادهها بين اين وسيلههاست؛ كه البته نبايد اين امر را مترادف پشتيبانگيري خودكار داده (automatic back-up of data) بين اين چهار گجت دانست. البته به طور حتم مجموع فضاي ذخيره داده به اشتراك گذاشته شده توسط اين گجتها در چنين لپتاپي بايد از آنچه در نوتبوكهاي عادي يافت ميشود، كمتر باشد.
2ـ سختافزار مشترك
متصلكردن هر گجت به اين لپتاپ ويژگيهاي آن وسيله را به اين سيستم ميافزايد و علاوه بر آن، قدرت پردازش و فضاي ذخيره داده بين اين قطعات به اشتراك گذاشته ميشود.به واسطه رابطهاي مشترك كه به آساني مجموعه اين گجتها را به هم متصل ميكند، همه آنها از نيروي پردازش رايانهاي يكپارچه بهره ميبرند. با قرار دادن تلفن همراه هوشمند در پايانهاش قابليت پخش موزيك اين وسيله به نوتبوك افزوده شده و موزيك و دادههاي آن در كل سيستم به اشتراك گذاشته ميشود و قابليت پخش مييابد. تبلت با نصب روي سيستم ميتواند به عنوان صفحه نمايش لمسي دوم و با قلم استايلوس مثل صفحه نمايش دوم كنسول بازي نينتندو DS به جاي پد طراحي (sketchpad) نيز به كار رود. اين صرفهجويي و استفاده مشترك از سختافزارها موجب كاهش كلي هزينه توليد و طبيعتا قيمت نهايي محصول ميشود.
معايب
آنچه مسلم است قدرت پردازش اين لپتاپ هرگز به پاي لپتاپهاي معمولي نميرسد و مقدار فضاي ذخيره داده آن نيز به مراتب كمتر از نوتبوكهاي عادي موجود در بازار است.بنابراين همين دو عامل موجب كاهش قدرت پردازش رايانهاي و نقصان در كارايي آن ميشود. از سوي ديگر اگر يكي از چهار گجت اين مجموعه و بخصوص بخش تبلت آن خراب شود، كل لپتاپ از كار باز ميماند.از سوي ديگر غيرممكن است كه شركت توليدكنندهاي بتواند اين چهار گجت را طوري بسازد كه كيفيت، ويژگيها و كارآمدي همه آنها بتواند نظر كاربران را كاملا جلب كرده و احتياجاتشان را به صورتي برآورده كند كه ديگر از انتخاب و خريد آن وسيله از بين محصولات برندهاي ديگر، بينياز باشند.
.: Weblog Themes By Pichak :.